Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige
OFFICIEL UDTALELSE - 14. FEBRUAR 2012 SALT LAKE CITY

Kirkens udtalelse om jødiske navne, der er indtastet i genealogisk database

Oprettet: 17. februar 2012

Kirkens erklæring vedr. jødiske navne som er optegnet i genealogisk database

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige udsendte følgende udtalelse i dag som reaktion på nyhedsmediers spørgsmål om prominente jødiske navne, der er tilføjet Kirkens genealogiske database:

Medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige mener, at de som stedfortrædere kan blive døbt for afdøde forfædre, som aldrig havde den mulighed.

Kirkens retningslinje er, at medlemmer kun kan anmode om disse dåb for deres egne forfædre. Stedfortrædende dåb af ofre for nazisternes masseudryddelse er strengt forbudt.

I dette tilfælde blev familien Wiesels navne ikke indsendt til dåb, men blot tilføjet en genealogisk database. Vores system ville have afvist disse navne, hvis de var blevet indsendt.

I nogle få tilfælde er navne blevet indsendt i strid med denne retningslinje. Uanset om det er sket ved en fejltagelse eller af andre årsager, så betragter Kirken disse indsendelser som et alvorligt brud på aftaler.

Det er sørgeligt, at enkeltpersoner bevidst bryder Kirkens retningslinjer, og når noget, der burde betragtes som en gave baseret på kærlighed og respekt, bliver en kilde til strid. Kirken vil fortsat gøre alt i sin magt for at hindre sådanne tilfælde, herunder også at nægte adgang til disse genealogiske optegnelser eller andre privilegier for personer, der misbruger det således.